Najnovší prírastok v ponuke spoločnosti APIMED Dolná Krupá – medovina Barrique sa môže pochváliť ďalším ocenením. Naša medovina Barrique obdržala cenu Danubius Gastro 2014 - za spojenie lahodnej chuti a jemného buketu agátového medu s vanilkovo čokoládovými tónmi barikového suda. Spomedzi 72 prihlásených exponátov nedávnej výstavy Danubius Gastro 2014 sa dostala medzi desať ocenených exponátov. Získala plný počet bodov pri hodnotení. Viac informácií o ocenených exponátoch nájdete na:
http://www.incheba.sk/buxus/generate_page.php?page_id=7991
Medovina „Barrique“ z agátového medu je zlatistej farby s jemnou vôňou po koňaku prechádzajúcou do vône prezretej žltej hrušky. Chuť je plná, šťavnatá, v dochuti sa objavuje jemná vanilka a čokoláda po barikovom sude. V tejto medovine sa elegantne snúbi lahodná chuť a jemný buket agátového medu s vanilkovo čokoládovými tónmi barikového suda. Táto medovina dozrievala 6 mesiacov v barikových sudoch.
Firma APIMED ponúka barikovú medovinu vyrobenú v limitovanej edícii z 3 rôznych druhov duba: amerického, francúzskeho a slovenského značky Boswell Polónyi. Francúzsky a slovenský dub sú si chuťovo dosť podobné extraktívnejšie s vôňou čokolády a dochuťou po dreve. Americký dub je "whiskovitejší" s jemnou dochuťou vanilky.
Barikovú medovinu odporúčame piť vychladenú pri teplote 12-16 °C zo skleného pohára tulipánového tvaru, kde sa v jeho zúženom ústí nádherne rozvinie buket barikovej medoviny.
http://apimed.sk/medovina/barrique-medovina
Výstava Danubius Gastro prezentuje ucelenú ponuku pre oblasti gastronómie a hotelierstvaod profesionálneho prístrojového vybavenia, ceznábytok, potraviny, nápoje, až po obalové materiály, obchody a reklamu. Kolektívne zastúpení vystavovatelia zo zahraničia ponúkajú ochutnávky národných kulinárskych i nápojových špecialít. Danubius Gastro je sviatkom všetkých s profesionálnym či laickým záujmom o prezentované oblasti. Okrem potešenia zmyslov prináša i množstvo nových užitočných informácií pre prevádzkovateľov hotelov, reštaurácií, kúpeľov, rôznych typov gastroprevádzok a obchodov. Neodmysliteľnou súčasťou Danubius Gastro súsprievodné podujatia, ktoré porovnávajú zručnostibarmanov, baristov, kuchárov, cukrárov, pekárov i someliérov.
http://www.incheba.sk/vystavy/danubius-gastro-6632.html?page_id=6632
01.04.2025
Veselé nedeľné veľkonočné popoludnie v Medolandii v Dolnej Krupej.