Výroba medoviny

Medovina z Apimedu, "Víno s dušou medu"®, vzniká prírodným kvasením medového muštu pomocou ušľachtilej kultúry vínnych kvasiniek. Tak ako všetko hodnotné, aj výroba medoviny je dlhý a náročný proces trvajúci minimálne 1 rok. U barikovej medoviny sa proces výroby predlžuje o ďalší rok jej zušľachťovaním dlhodobým ležaním v dubových barikových sudoch.

Základom úspechu výroby medoviny z Apimedu je precízny výber suroviny. Využívame druhovú pestrosť a vysokú kvalitu slovenského medu. Špeciálne vyvinuté kvasinky na prípravu a zakvasenie medového muštu osobitne "ušité na mieru" výroby našich medovín. Moderné technologické zariadenia umožňujúce riadený proces výroby medoviny, počnúc kvasením až po dozrievanie pri pevne stanovenej teplote, čím sa v medovine vzácne uchovajú chuťové a buketné vlastnosti medu, z ktorého je medovina vyrobená.

Majstrovstvo a dlhoročné skúsenosti technológov s výrobou medoviny vdychujúcim medovine dušu.

 

O medovine

Medovina je vykvasený alkoholický nápoj z medu teda víno z medu. Je to prírodný nápoj sladkej opojnej chuti a jemného medového buketu. Vzniká kvasením medového roztoku za pomoci ušľachtilej kultúry vínnych kvasiniek. Medovina vyrobená tradičnou technológiou obsahuje zväčša 12 – 14 % alkoholu.

viac

Podujatia

GARDENIA

Pozývame Vás na výstavu do Nitry.

viac

Novinky

Úspech v USA

17.03.2017

Slovensko získalo 2 zlaté medaily z najväčšej svetovej súťaže medovín MazerCup v USA!

viac

Zostaňme v spojení

Pozrite sa, ako žijeme na FACEBOOKu

Facebook Instagram YouTube

Na FACEBOOKu nájdete aj:
Včelie produkty
Med

Novinky priamo do Vášho mailu
Prihláste svoju adresu