Ak chcete nechať vyznieť buket a opojnosť chutí nedoviny, poradíme vám, ako na to.
Možnosti sú dve, vyberte si tú, ktorá viac ulahodí vašim vyberavým chúťkam.
Medovinu vychlaďte na 12 – 16°C a pomaly vychutnávajte zo skleného pohára na stopke tulipánového tvaru. Zhlboka sa nadýchnite, v zúženom ústí pohára sa nádherne rozvinie vôňa medoviny. Pokojne doň vhoďte i plátok citróna, či niekoľko kociek ľadu. Táto kombinácia chutí vás zaručene osvieži v letných horúčavách. |
Medovinu zohrejte na teplotu 55 - 60°C. Podávajte ju v hrubších pohároch na whisky, dlhšie udržia teplotu. Zohriatím medoviny ešte viac vyniknú arómy použitého medu, prípadne bylín a korenín. Zážitok pre všetky zmysly je zaručený. Horúcu medovinu si najlepšie vychutnáte v čistom stave tak ako sme ju pre vás vyrobili, bez riedenia vodou. Medovinu v žiadnom prípade nevaríme, utrpeli by tým jej chuťové a buketné vlastnosti a vytráca sa z nej cenný alkohol. |
Medovinu si vychutnávajte po dúškoch. Nájdete v nich jedinečnosť chuti a vône použitého medu, bylín a korenín.
Medovina sa podáva ako aperitív alebo digestív, výborne sa snúbi s viacerými druhmi jedla.
Čo poviete na jej kombináciu s týmito dobrotami?
Nechajte sa inšpirovať, labužníci!