Podávanie medoviny

Ak chcete nechať vyznieť buket a opojnosť chutí nedoviny, poradíme vám, ako na to.

Možnosti sú dve, vyberte si tú, ktorá viac ulahodí vašim vyberavým chúťkam.

Chladená medovina

Medovinu vychlaďte na 12 – 16°C a pomaly vychutnávajte zo skleného pohára na stopke tulipánového tvaru. Zhlboka sa nadýchnite, v zúženom ústí pohára sa nádherne rozvinie vôňa medoviny. Pokojne doň vhoďte i plátok citróna, či niekoľko kociek ľadu. Táto kombinácia chutí vás zaručene osvieži v letných horúčavách.

Horúca medovina

Medovinu zohrejte na teplotu 55 - 60°C. Podávajte ju v hrubších pohároch na whisky, dlhšie udržia teplotu. Zohriatím medoviny ešte viac vyniknú arómy použitého medu, prípadne bylín a korenín. Zážitok pre všetky zmysly je zaručený. Horúcu medovinu si najlepšie vychutnáte v čistom stave tak ako sme ju pre vás vyrobili, bez riedenia vodou. Medovinu v žiadnom prípade nevaríme, utrpeli by tým jej chuťové a buketné vlastnosti a vytráca sa z nej cenný alkohol.

Rada na záver

Medovinu si vychutnávajte po dúškoch. Nájdete v nich jedinečnosť chuti a vône použitého medu, bylín a korenín.

 

K čomu „pasuje“ medovina

Medovina sa podáva ako aperitív alebo digestív, výborne sa snúbi s viacerými druhmi jedla.

Čo poviete na jej kombináciu s týmito dobrotami?

  • Výborne chutí s husacou alebo kačacou pečeňou s lokšami
  • Podáva sa k údenej šunke
  • Milovníci syrových delikates jej výnimočnosť vychutnajú hlavne pri konzumácii sladších druhov syrov
  • Vhodne dopĺňa konzumáciu čokoládových, orechových alebo ovocných dezertov

Nechajte sa inšpirovať, labužníci!

 

NOVINKY

AMBROZIA

aperitív vyrobený z medu

viac

Podujatia

Agrokomplex

Poľnohospodársky a potravinársky veľtrh otvára svoje brány.

viac

Aktuality

Great Taste Awards

04.08.2017

Medové produkty zahviezdili na najväčšej gastronomickej súťaži v Londýne!

 

viac

Zostaňme v spojení

Pozrite sa, ako žijeme na FACEBOOKu

Facebook Instagram YouTube

Na FACEBOOKu nájdete aj:
Včelie produkty
Med

Novinky priamo do Vášho mailu
Prihláste svoju adresu