Med

 

Je až neuveriteľné, koľko námahy musia včely vynaložiť na výrobu jedného kilogramu medu. My si ich prácu vážime a s medom zaobchádzame ako so vzácnosťou. Medovinársto Apimed popri produkcii z vlastnej včelnice nakupuje široký sortiment druhových medov od rokmi overených včelárov z celého Slovenska. Včelí med ponúkame v 3 základných druhoch: kvetový, agátový a lesný.

 

Vďaka ich vysokej kvalite bola v roku 2015 udelená spoločnosti APIMED ministrom pôdohospodárstva SR “ZNAČKA KVALITY SK” za výrobky: Med kvetový, Med agátový a Med zmiešaný lesný.

 

Kvetový med

 

Prvý jarný med z nektáru ovocných stromov či repky olejnej, neskôr med zo slnečnice, ďateliny, lúčnych kvetov z celého územia Slovenska. Med je ľahko stráviteľný, pretože obsahuje jednoduché cukry glukózu a fruktózu, ktoré sa rýchlo vstrebú do krvi čím sú pre ľudský organizmus rýchlym zdrojom energie. Navyše má med vďaka množstvu prírodných látok aj povzbudzujúce účinky – rastlinné hormóny, éterické oleje či aromatické látky. Okrem priamej konzumácie je kvetový med obľúbeným pomocníkom v kuchyni pri varení a pečení.

 

Agátový med 

Jemný med pochádzajúci prevažne z agátových hájov Záhoria a južného Slovenska. Má svetložltú farbu so zelenkastým nádychom. Vďaka vysokému obsahu fruktózy zostáva dlho tekutý a nekryštalizuje. Vyznačuje sa jemnou chuťou a obsahuje menej peľových zŕn ako kvetový med. Je preto vhodný aj pre slabších alergikov. Má povesť najsladšieho zo všetkých medov.

Lesný med

Med plnej a výraznej chuti z medovice stromov ako dub, smrek, jedľa ale aj z voňavých lesných malín z oblastí listnatých a zmiešaných lesov Slovenska. Na rozdiel od nektárových medov má medovicový lesný med tmavšiu farbu, je viskóznejší a obsahuje väčšie množstvo minerálnych látok. Vzhľadom k jeho menšej produkcii je veľmi vyhľadávaný a často považovaný za najatraktívnejší, čomu zodpovedá aj vyššia cena.

O medovine

Medovina je vykvasený alkoholický nápoj z medu teda víno z medu. Je to prírodný nápoj sladkej opojnej chuti a jemného medového buketu. Vzniká kvasením medového roztoku za pomoci ušľachtilej kultúry vínnych kvasiniek. Medovina vyrobená tradičnou technológiou obsahuje zväčša 12 – 14 % alkoholu.

viac

Podujatia

JARMEK POT MIJAFSKÚ VEŽU

Pozývame Vás 17. júna 2017 na nákupy!

viac

Novinky

Deň otvorených dverí 2017

07.06.2017

 V sobotu 3. júna sa konal už tretí ročník!

viac

Zostaňme v spojení

Pozrite sa, ako žijeme na FACEBOOKu

Facebook Instagram YouTube

Na FACEBOOKu nájdete aj:
Včelie produkty
Med

Novinky priamo do Vášho mailu
Prihláste svoju adresu