Najnovší prírastok v ponuke spoločnosti APIMED Dolná Krupá – medovina Barrique sa môže pochváliť ďalším ocenením. Naša medovina Barrique obdržala cenu Danubius Gastro 2014 - za spojenie lahodnej chuti a jemného buketu agátového medu s vanilkovo čokoládovými tónmi barikového suda. Spomedzi 72 prihlásených exponátov nedávnej výstavy Danubius Gastro 2014 sa dostala medzi desať ocenených exponátov. Získala plný počet bodov pri hodnotení. Viac informácií o ocenených exponátoch nájdete na:
http://www.incheba.sk/buxus/generate_page.php?page_id=7991
Medovina „Barrique“ z agátového medu je zlatistej farby s jemnou vôňou po koňaku prechádzajúcou do vône prezretej žltej hrušky. Chuť je plná, šťavnatá, v dochuti sa objavuje jemná vanilka a čokoláda po barikovom sude. V tejto medovine sa elegantne snúbi lahodná chuť a jemný buket agátového medu s vanilkovo čokoládovými tónmi barikového suda. Táto medovina dozrievala 6 mesiacov v barikových sudoch.
Firma APIMED ponúka barikovú medovinu vyrobenú v limitovanej edícii z 3 rôznych druhov duba: amerického, francúzskeho a slovenského značky Boswell Polónyi. Francúzsky a slovenský dub sú si chuťovo dosť podobné extraktívnejšie s vôňou čokolády a dochuťou po dreve. Americký dub je "whiskovitejší" s jemnou dochuťou vanilky.
Barikovú medovinu odporúčame piť vychladenú pri teplote 12-16 °C zo skleného pohára tulipánového tvaru, kde sa v jeho zúženom ústí nádherne rozvinie buket barikovej medoviny.
http://apimed.sk/medovina/barrique-medovina
Výstava Danubius Gastro prezentuje ucelenú ponuku pre oblasti gastronómie a hotelierstvaod profesionálneho prístrojového vybavenia, ceznábytok, potraviny, nápoje, až po obalové materiály, obchody a reklamu. Kolektívne zastúpení vystavovatelia zo zahraničia ponúkajú ochutnávky národných kulinárskych i nápojových špecialít. Danubius Gastro je sviatkom všetkých s profesionálnym či laickým záujmom o prezentované oblasti. Okrem potešenia zmyslov prináša i množstvo nových užitočných informácií pre prevádzkovateľov hotelov, reštaurácií, kúpeľov, rôznych typov gastroprevádzok a obchodov. Neodmysliteľnou súčasťou Danubius Gastro súsprievodné podujatia, ktoré porovnávajú zručnostibarmanov, baristov, kuchárov, cukrárov, pekárov i someliérov.
http://www.incheba.sk/vystavy/danubius-gastro-6632.html?page_id=6632
Hľadáte niečo výnimočne dobré?
Ochutnajte našu novinku Medovinu Čučoriedka. Môžete ju podávať chladenú, ale najmä počas zimných večerov chutí výborne aj zohriata.
Pripravili sme niekoľko noviniek. Poznačte si do kalendára dôležité dátumy :)