Leto/neleto, diéte/nediéta, sú dezerty, ktorým neodolá žiadny maškrtník. A podľa nás, jedinečný taliansky dezert tiramisu je presne tá dobrota, čo vás dostane. Nechali sme sa inšpirovať šikovnou Luckou z Lulu´s Bakery a do nášho receptu sme pridali tajnú ingredienciu, Trnavskú medovinu. Prijmite výzvu a pripravte si tiramisu vlastnými rukami. Ako na to?
Potrebujete
5 ks vajec
5 PL jemného kryštálového cukoru
500 g syr Mascarpone
2 hrnčeky silnej čiernej kávy
1 balíček piškót Savoiadri
2 PL Trnavskej medoviny
trochu kakaa
Postup
Najskôr si uvaríme kávu, ktorú necháme vychladnúť a ochutíme ju Trnavskou medovinou. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme mascarpone a ručne všetko spojíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ich primiešame do krému.
Piškóty namočíme do kávy veľmi rýchlo a uložíme ich do pohárov. Či už ich uložíme vertikálne alebo horizontálne je na Vás. Poháre naplníme krémom, vrch posypeme kakaom a dezert uložíme stuhnúť do chladničky.Tak ako, vyskúšate?
01.04.2025
Veselé nedeľné veľkonočné popoludnie v Medolandii v Dolnej Krupej.