Podávanie medoviny

Ak chcete nechať vyznieť buket a opojnosť chutí nedoviny, poradíme vám, ako na to.

Možnosti sú dve, vyberte si tú, ktorá viac ulahodí vašim vyberavým chúťkam.

Chladená medovina

Medovinu vychlaďte na 12 – 16°C a pomaly vychutnávajte zo skleného pohára na stopke tulipánového tvaru. Zhlboka sa nadýchnite, v zúženom ústí pohára sa nádherne rozvinie vôňa medoviny. Pokojne doň vhoďte i plátok citróna, či niekoľko kociek ľadu. Táto kombinácia chutí vás zaručene osvieži v letných horúčavách.

Horúca medovina

Medovinu zohrejte na teplotu 55 - 60°C. Podávajte ju v hrubších pohároch na whisky, dlhšie udržia teplotu. Zohriatím medoviny ešte viac vyniknú arómy použitého medu, prípadne bylín a korenín. Zážitok pre všetky zmysly je zaručený. Horúcu medovinu si najlepšie vychutnáte v čistom stave tak ako sme ju pre vás vyrobili, bez riedenia vodou. Medovinu v žiadnom prípade nevaríme, utrpeli by tým jej chuťové a buketné vlastnosti a vytráca sa z nej cenný alkohol.

Rada na záver

Medovinu si vychutnávajte po dúškoch. Nájdete v nich jedinečnosť chuti a vône použitého medu, bylín a korenín.

 

K čomu „pasuje“ medovina

Medovina sa podáva ako aperitív alebo digestív, výborne sa snúbi s viacerými druhmi jedla.

Čo poviete na jej kombináciu s týmito dobrotami?

  • Výborne chutí s husacou alebo kačacou pečeňou s lokšami
  • Podáva sa k údenej šunke
  • Milovníci syrových delikates jej výnimočnosť vychutnajú hlavne pri konzumácii sladších druhov syrov
  • Vhodne dopĺňa konzumáciu čokoládových, orechových alebo ovocných dezertov

Nechajte sa inšpirovať, labužníci!

 

NOVINKY

Predstavujeme Vám nový vzhľad etikiet Ochutených medovín

viac

Podujatia

ROZKVITNUTÁ MEDOLANDIA

Pozývame vás na Otvorenie ružiarskej sezóny dňa 6.júna 2020

viac

Zostaňme v spojení

Pozrite sa, ako žijeme na FACEBOOKu

Facebook Instagram YouTube

Na FACEBOOKu nájdete aj:
Včelie produkty
Med

Novinky priamo do Vášho mailu
Prihláste svoju adresu