Recept na Tiramisu z Apimedu

10.08.2016

Leto/neleto, diéte/nediéta, sú dezerty, ktorým neodolá žiadny maškrtník. A podľa nás,  jedinečný taliansky dezert tiramisu je presne tá dobrota, čo vás dostane. Nechali sme sa inšpirovať šikovnou Luckou z Lulu´s Bakery a do nášho receptu sme pridali tajnú ingredienciu, Trnavskú medovinu.  Prijmite výzvu a pripravte si tiramisu vlastnými rukami. Ako na to?

Potrebujete

5 ks vajec
5 PL jemného kryštálového cukoru
500 g syr Mascarpone
2 hrnčeky silnej čiernej kávy
1 balíček piškót Savoiadri
2 PL Trnavskej medoviny
trochu kakaa

Postup

Najskôr si uvaríme kávu, ktorú necháme vychladnúť a ochutíme ju Trnavskou medovinou. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme mascarpone a ručne všetko spojíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ich primiešame do krému.

Piškóty namočíme do kávy veľmi rýchlo a uložíme ich do pohárov. Či už ich uložíme vertikálne alebo horizontálne je na Vás. Poháre naplníme krémom, vrch posypeme kakaom a dezert uložíme stuhnúť do chladničky.

Tak ako, vyskúšate?

Tiramisu s medovinou nájdete v ponuke cukrárky

Lucky z www.lulusbakery.sk

NOVINKA - Medovina ČUČORIEDKA

Hľadáte niečo výnimočne dobré?

Ochutnajte našu novinku Medovinu Čučoriedka. Môžete ju podávať chladenú, ale najmä počas zimných večerov chutí výborne aj zohriata.

viac

PODUJATIA v MEDOLANDII 2024

Pripravili sme niekoľko noviniek. Poznačte si do kalendára dôležité dátumy :)

viac

Aktuality

MEDOVINA MESIACA

11.03.2024

TRADIČNÁ MEDOVINA z kvetového medu

viac

Zostaňme v spojení

Pozrite sa, ako žijeme na FACEBOOKu

Facebook Instagram YouTube

Na FACEBOOKu nájdete aj:
Včelie produkty
Med

Novinky priamo do Vášho mailu
Prihláste svoju adresu