Leto/neleto, diéte/nediéta, sú dezerty, ktorým neodolá žiadny maškrtník. A podľa nás, jedinečný taliansky dezert tiramisu je presne tá dobrota, čo vás dostane. Nechali sme sa inšpirovať šikovnou Luckou z Lulu´s Bakery a do nášho receptu sme pridali tajnú ingredienciu, Trnavskú medovinu. Prijmite výzvu a pripravte si tiramisu vlastnými rukami. Ako na to?
Potrebujete
5 ks vajec
5 PL jemného kryštálového cukoru
500 g syr Mascarpone
2 hrnčeky silnej čiernej kávy
1 balíček piškót Savoiadri
2 PL Trnavskej medoviny
trochu kakaa
Postup
Najskôr si uvaríme kávu, ktorú necháme vychladnúť a ochutíme ju Trnavskou medovinou. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme mascarpone a ručne všetko spojíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ich primiešame do krému.
Piškóty namočíme do kávy veľmi rýchlo a uložíme ich do pohárov. Či už ich uložíme vertikálne alebo horizontálne je na Vás. Poháre naplníme krémom, vrch posypeme kakaom a dezert uložíme stuhnúť do chladničky.
Tak ako, vyskúšate?
Tiramisu s medovinou nájdete v ponuke cukrárky
Lucky z www.lulusbakery.sk
Hľadáte niečo výnimočne dobré?
Ochutnajte našu novinku Medovinu Čučoriedka. Môžete ju podávať chladenú, ale najmä počas zimných večerov chutí výborne aj zohriata.
Pripravili sme niekoľko noviniek. Poznačte si do kalendára dôležité dátumy :)